Livet er her og nå

Ved Risvollen private eldreboliger tilbyr vi et unikt omsorgsboligkonsept for eldre i et trygt og forutsigbart bomiljø. Vår visjon er klar: Vi ønsker å jobbe for at våre eldre skal kunne engasjere seg, nyte, uttrykke, lære og sosialisere seg i en hverdag med rammer av omsorg og trygghet. Risvollen er den ideelle løsningen for eldre som verdsetter sin uavhengighet, men som trenger litt hjelp med daglige aktiviteter.

Risvollen private eldreboligers tilbud inkluderer

  • Flotte, nyrenoverte leiligheter med vestvendte terrasser

  • Helsepersonell

  • Trygghetsalarm fra Doro m/ GPS

  • Aktiviteter og måltid alle hverdager

  • Hyggelige og sosiale omgivelser

  • Vaktmester-, gartner- og snømåketjenester

  • Bistand med søknader om kommunale tjenester

  • Hovedhus med lekker storstue og tilgang til bibliotek

  • Tilleggstjenester som innkjøpshjelp, frisør og fotpleie


Be om pristilbud

Risvollens historie

Opprinnelig het Risvollen Villa Sole. Advokat Carsten Bjerke bygde huset i sveitserstil i 1897 og solgte eiendommen til Dr. Ernst Hassel i 1901. Etter unionsskiftet i 1905 bodde statsminister Sigurd Ibsen, Henrik Ibsens eneste sønn, sammen med sin hustru Bergliot Bjørnson, datter av Bjørnstjerne Bjørnson, i villaen i en årrekke.

Sigurd Ibsen var glad i å skrive og for å få arbeidsro bygde han en dikterstue, som fremdeles ligger nede i hagen, i dag omtalt som Veslevollen.

Etter at Sigurd Ibsen reiste fra Villa Sole, var eiendommen i en tid eid av Einar Bjørnson og gikk siden gjennom flere hender, inntil den i 1934 havnet hos familien Asplin. I denne perioden ble huset ombygd til den klassiske stilen det nå har. Tidlig på 1970 tallet bygget familien et moderne hjem nord på tomten og Villa Sole ble solgt til kommandittselskapet Risvollen.

Dette selskapet som var lokalt forankret, hadde som mål å etablere et botilbud for eldre mennesker i bydelen. I januar 1975 ble boligpaviljongene og hovedhuset tatt i bruk under navnet Risvollen. Fra samme tid har det vært drevet selskapsvirksomhet i hovedhuset. Botilbudet på Risvollen kan se tilbake på mer enn 30 års kontinuerlig drift på stedet.

I dag eies Risvollen av Pål Georg Gundersen og driftes av Merkantilbygg. Merkantilbygg ønsker å fortsette driften av Risvollen som et bosenter for eldre og ta vare på byggets historie.

Vår visjon

Vi ønsker å jobbe for at våre eldre skal kunne engasjere seg, nyte, uttrykke, lære og sosialisere seg i en hverdag med rammer av omsorg og trygghet. Risvollen er den ideelle løsningen for eldre som verdsetter sin uavhengighet, men trenger litt hjelp med daglige aktiviteter.

Våre ansatte

Vi ansetter medarbeidere med relevant kompetanse innen helse og omsorg. Men viktigst av alt er de ansattes motivasjon for å utøve service og omsorg for våre beboere. Vi brenner for eldreomsorg.

Julie

Julie

Daglig leder

Julie Isaksen har ansvar for den daglige driften ved Risvollen. Julie er utdannet sykepleier ved Lovisenberg diakonale høyskole. Hun har 15 års erfaring fra eldreomsorg både innenfor det kommunale og private. Julie engasjerer seg lett og hennes hjertesak er eldreomsorg. Ved Risvollen har Julie i samarbeid med Merkantilbygg AS jobbet frem et fullservicekonsept. Hun er opptatt av at individuelle behov skal møtes i alderdommen og at valgfrihet bør være en selvfølge. Ved siden av sin rolle som daglig leder stiller Julie sin sykepleierkompetanse tilgjengelig for våre beboere.

Lena Bastiansen

Lena Bastiansen

Helsefagarbeider

Lena er utdannet hjelpepleier med videreutdannelse i psykiatri. Hun har vært fagutdannet siden 1986 og har jobbet innenfor helse i alle år, bl.a. i spesialisthelsetjenesten og kommunehelsetjenesten. Dette har gitt henne bred og lang erfaring med mennesker. Lena har de siste fire årene arbeidet som assisterende driftsleder. Hennes oppgave vil nå være å ha ansvar for kulturlivet og aktiviteter ved Risvollen.  Musikk og kultur spiller en viktig rolle i livet til Lena. Hun har tidligere hatt eget verksted og arbeidet med skulpturer og glasskunst. Lena er opptatt av helhetlig tenking rundt kvalitet og trygghet i alderdommen. Ved hjelp med tilretteleggelse i hverdagen, eller ved akutte behov og sykdom, er Lena tilgjengelig med sin kompetanse.