Home care: Combining Affordability and Convenience

Innholdsrike dager og unike boforhold på Risvollen

Risvollen private eldreboliger ligger i vakre omgivelser mellom Ris og Slemdal, og er et botilbud for eldre som er for gamle til å bo alene, men som ønsker å leve et så selvstendig liv som mulig. For pensjonisten Lise er det den ideelle løsningen.

Unike boforhold på Risvollen

Lise bor i en lys, eksklusiv leilighet med åpen kjøkkenløsning, stue, TV, soverom og delikat bad. Datteren til Lise forteller at hun er svært fornøyd med morens boforhold på Risvollen.

– Mor lever et fritt og selvstendig liv i en nyoppusset, privat leilighet med solrik terrasse. Om hun ønsker og trenger det får hun god hjelp til daglige gjøremål, besøk av hjemmesykepleie og praktisk bistand fra kommunen. Jeg er glad for at mor har det så trygt og fint på Risvollen.

Herskapelige omgivelser

Risvollens herskapelige hovedhus sto ferdig i 1897, og har blant annet huset sønnen til Ibsen, datteren til Bjørnstjerne Bjørnson og familien Aspelin. Her kan beboerne lese ferske aviser og sosialisere med hverandre, mens de nyter utsikten over Oslofjorden. I Risvollens hovedhus finner du også en hjemmekoselig peisestue, et enormt bibliotek, en frodig sommerhage, og et stort kjøkken.

– Det blir servert lunsj i hovedhuset alle hverdager, og de ansatte gjør innkjøp med og for mor, om hun ønsker det. Hun kan også bestille middag, og få den levert på døren, forteller datteren.

Innholdsrike dager på Risvollen

Risvollen arrangerer sosiale aktiviteter for beboerne hver dag. Beboerens datter forteller at hun er begeistret for Risvollens mange tilbud og sosiale miljø.

– Jeg opplever det sosiale miljøet på Risvollen som svært trygt og inkluderende. De eldre får leve selvstendige liv, men har også mulighet til å delta i ulike sosiale aktiviteter både i og utenfor Risvollen.

Eksempler på sosiale aktiviteter er quiz, hagestell, trim, bokgrupper, kino, bridge, og gåturer. Med Holmenkollbanen rett i nærheten kan beboerne unne seg en tur i marka, operaen eller på en koselig kafé, om de ønsker det. De eldre har blant annet tilgang til frisør og fotpleie, kulturopplevelser og utflukter. Snart kommer det et nytt trimrom, velværerom og behandlingsbasseng på eiendommen.

God dialog mellom ansatte og beboere

De ansatte ved Risvollen er kvalifiserte omsorgsarbeidere og sykepleiere med lang erfaring innen helsefaget. Beboerens datter forteller at hun er svært fornøyd med oppfølgingen på Risvollen. Hun opplever at dialogen mellom ansatte, nærmeste familie og beboer fungerer godt.

– Min bror og jeg har jevnlig kontakt med personalet på Risvollen. Pleierne er tilgjengelig for de eldre alle hverdager fra 7 til 7, og mor har dessuten en trygghetsalarm som betjenes av Aleris mellom klokken 19 og 7. Jeg erfarer at mor setter stor pris på dialogen hun har med de ansatte. Oppfølgingen av mor har vært enestående!