0

På Risvollen lever beboerne frie og selvstendige liv i private leiligheter, samtidig som at de får god hjelp til daglige gjøremål. Den pensjonerte regnskapsføreren Ellen Hiemeyer er svært fornøyd med tilbudet. Hun trives godt i sin nyoppussede leilighet, som hun har bodd i siden juni 2018. 

– Jeg stortrives på Risvollen! Her føler jeg meg hjemme. Jeg har bilder av barnebarn, og min fars stol fra da vi bodde på Frøen. På veggen har jeg malerier som jeg og min mann kjøpte da vi var nygifte.

Eksklusive boforhold

Ellen bor i andre etasje i Risvollens herskapelige hovedhus. Det sto ferdig i 1897, og har blant annet huset familien Aspelin. Ellens leilighet har åpen kjøkkenløsning, bad, stue, TV, soverom og en solrik terrasse med panoramautsikt.

– Om sommeren kan jeg sitte ute og nyte utsikten over Oslofjorden, mens jeg leser avisen. Det liker jeg svært godt. Jeg leser avisen frem og tilbake. Ja, til og med sportssidene, selv om jeg ikke er spesielt interessert i sport, forteller hun lattermildt.

Kjærlige ansatte

De ansatte ved Risvollen er kvalifiserte omsorgsarbeidere og sykepleiere med lang erfaring innen helsefaget. De brenner for eldreomsorg, og er opptatt av at beboerne skal få minst én klem om dagen. 

–  Pleierne er usedvanlig hyggelige, kjærlige og sjarmerende. Jeg opplever at de tar seg tid, og lytter til meg og familien min. Jeg har blitt godt kjent med dem på den korte tiden jeg har vært her. 

Trygge rammer

Beboerne har krav på det samme tilbudet på Risvollen, som hvis de bor hjemme med hjemmesykepleier. Som en ekstra trygghet har beboerne en alarm som betjenes av Aleris mellom klokken 19 og 7. Noen har også privat hjemmesykepleie.

–  Jeg får besøk av hjemmesykepleiere to ganger om dagen. Sykepleierne er svært behjelpelige, og får meg til å føle meg trygg, forteller Ellen. 

Sosialt miljø

Risvollen arrangerer sosiale aktiviteter for beboerne hver dag. Eksempler på aktiviteter er quiz, hagestell trim, bokgrupper, kino, gåturer og bridge. Med Holmenkollbanen rett i nærheten kan beboerne unne seg en tur i marka, operaen eller på en koselig kafé med en nabo. Ellen er begeistret for Risvollens sosiale tilbud og miljø.

– Jeg har på kort tid fått mange gode venner. Vi er fire stykker som spiller bridge sammen fast. Alle her har spennende livshistorier, og alle har vi noe å fortelle. Jeg var alene i en stor leilighet før jeg kom til Risvollen, og synes det har vært fantastisk å bli kjent med så mange nye mennesker på mine eldre dager!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *